Eija's FotoPage

By: Eija ixus

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[Archive]
Tuesday, 17-Nov-2009 12:00 Email | Share | | Bookmark
RayE..rAYE & RAYA 2009

Mak2 & anak dara
mira, me n k.ira
 
View all 12 photos...


Tuesday, 17-Nov-2009 12:00 Email | Share | | Bookmark
"ME"lan..

 
 
 
View all 10 photos...
29hb June 2009:

Aku bertolak dari kota London ke Milan dan bermalam sehari. Tak banyak masa aku habiskan kat sini. Yang aku nmpak ramai jugak pelancong dari UAE dan India...x sangka kat Milan pun rupa2nya bersepah2 Abang "LA" yang dtg nk cari rezeki! Apa yang menarik perhatian aku adalah tinggalan senibina lama pada bangunan2nya dari zaman pemerintahan ROME II...contohnya gedung membeli belah berkonsep "open mall", A Vittorio Emanuele Milanese dan Milano Sentrale mcm kat dlm gmbr tu. Kagum meniliti hasil senibina zaman dulu yg lebih halus klu nak dibandingkan dengan teknologi pembinaan yang ada pada zmn tu...

Pada aku yg pulus tak berapa nak masyuk ni, Milan is actually a heaven for d shopaholic especially yg minat dgn collection genuine leather and "high-class brand" e.g Dunhill, Louis Vuitton, Savini, YSL,Chopard, Gucci e.t.c...satu sen pun aku x belanja kat sini... mau 'bengkok' beb! hehe, well, too expensive, cukup la sekadar berjln cuci mata and appreciating the architecture of the buildings.Duit aku byk spent belanja utk makan & transport...accomodation ok la, B&B per head arnd 20Euro / nite..For muslim, mkanan halal mmg "hampir" x jumpa langsung kat city of Milan ni, mujur aku bawak byk stock mkanan e.g muesli bars, chocolate, biscuits & jus. If backpack, u r advised to bring yr own food, coz even butter cookies put ade gelatin beacon ;(

1st challenge:bahasa dan budaya, they refused to speak in English, i'm still rmmber my bad day masa 1st day kat Milan, baru bukak map nak tanya jalan, org kedai tu halau kitaorg berempat keluar dr kedai, terkecah2 la aku keluar dgn beg backpack & beg tarik yg besar tu...hahaha, berbeza di London, even if u just stand @ road side, while i'm just unfold the map, most of them will offer for a help without u ask them to do so BUT its normal, lain tmpt lain ragamnya..


Monday, 16-Nov-2009 07:09 Email | Share | | Bookmark
mEmYsELFaNdIaKu...

"My Routine" Photo By:Eija ixus
"London Bus" Photo By:Eija ixus
"The Collapsed St Paul's Church,Malacca" Photo By:Eija ixus
View all 12 photos...
This is d 2nd part of my photos collection..

proud 2named it as my SS pics ("syok sendiri" )haha...just wanna try to "polish" my skills (yg x seberapa pun sebenarnya)...disebabkan x de modal nk cari model , so ape lg, posing sendiri je la...here are a few collections of my prefered snaps/shoots...

so, for all the viewers & those yg interested..yr comment will be much2 appreciated so that we can share smthing on how to get the best shoot ever...view n enjoy it!!

sikit2 lama2 jd "terror"


Monday, 16-Nov-2009 04:43 Email | Share | | Bookmark
Laman Abah Aku

front image focused
 
 
View all 11 photos...
Aku bukanlah seorang jurugambar professional jauh sekali tuan yang memiliki camera canggih yg berharga ribu riban...tp aku x terlepas dr punya minat utk menghargai seni foto shoot tu sendiri.

Apa yang ada cuma sebiji camera kecik comel, Canon Digital Ixus75 yang aku beli 2thn lepas, present dr abah aku jugak sebenarnya..After 2yrs pakai, byk lg yg aku x "x-plore" ttg function2 yg ade dlm camera tu...sampai la satu hr tu, aku tgk fotopages member aku Faiz,..."cikgu" mcm aku jugak, not a professional camera man tp mungkin punya minat yang sama.

While appreciating his shoot yg pada aku ade "seni"nya tu, aku pun ckp kat dia, betapa bestnya klu aku dpt beli camera canggih mcm dia...sekali dia tanya aku pakai camera apa...aku ckp la pakai camera ciput Canon Digital Ixus75 tu...punya la mamat ni pelik kat aku, dia kata sebenarnya camera aku tu pun bole adjust n can snap beautiful shoot if tau mcm2 function yg ada dlm camera tu...

aku pun ape lg, balik cuti ke KL umah abah aku, ini la gmbr pertama where i'm testing my skill to get use all d function yg ada kat camera ciput yg aku dh beli nk dekat 2thn lebih tu, ehehe..bak kata org tak kenal maka x cinta...maka inilah hasil "pertama" lepas aku dh explore betul2 function camera tu...but offcourse tak secanggih gmbr monaliza or gmbr2 professional yg lain...tp sekurng2nya aku anggap this is my 1st step utk mengxpertkan lg skill photo shoot yg dh jd sebahagian drpd minat aku skrg ni...

Faiz, tq...tgk la gmbr ni..hasil advise ko , hehehe


[Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net